Hvordan vil kunstig intelligens revolusjonere norsk matindustri?

Sammen med Aleksandra Kjemhus fra Black Door Technology skriver vi en rapportserie om hvordan kunstig intelligens vil påvirke norsk matindustri. Få tilgang her!

24. februar 2025

Mange ting er usikker her i verden. En ting som er sikkert er at kunstig intelligens vil endre på hvordan vi produserer, forelder og kjøper mat.

  • Hva skjer når kunstig intelligens kan overvåke og styre jordkvaliteten, fuktighet og innsatsfaktorer basert på en rekke data i sanntid?
  • Hva skjer når husdyr overvåkes 24/7 av kamera som analyserer dyrevelferden?
  • Hva skjer når folk kan be ChatGPT planlegge og kjøpe middag de neste ukene?

Endringene kommer til å komme fort, så her gjelder det å henge med i svingene.

Sammen med KI-ekspert Aleksandra Kjemhus fra Black Door Technology skal vi utforske hvordan KI vil endre norsk matproduksjon.

Gjennom hele våren jobber vi med en rapportserie hvor vi ser på ulike deler av norsk matproduksjon.

Den første artikkelen er en grunnleggende artikkel om hva kunstig intelligens egentlig er – og ikke er.

Du kan motta rapporten ved å skrive eposten din inn i boksen under. Du mottar da en epost hvor du må bekrefte påmeldingen (obs! Hvis den ikke kommer med en gang må du sjekke spam)

De neste rapportene vil omhandle hver enkelt produksjon:

  • Åpen åker
  • Veksthus 
  • Eng, gras og utmark 
  • Fjøs, binger og fjørfehus
  • Mærer og settefiskanlegg

Mot slutten av sommeren vil vi skrive mer om hvordan KI vil påvirke hele det norske matsystemet, konkurransekraften og bærekraften.

Om Rethink Food

Rethink Food er et rådgivningsselskap med en visjon om et bærekraftig matsystem. Partnerne i Rethink Food har 70 års erfaring med ledelse, strategi og kommunikasjon i matnæringene og består av tre likeverdige partnere: Siv Heimdal, Ola Hedstein og Åge Klepp. 

Om Black Door Technology

Black Door Technology AS ble etablert i 2020 som et strategisk innovasjonsfirma med en visjon om å hjelpe bedrifter å forstå og ta i bruk kunstig intelligens for å fremme vekst. Grunleggeren, Aleksandra Kjemhus, spesialiserer seg på utvikling av KI-strategier og design av nye KI-baserte produkter og forretningsmodeller.