Profil: Grunnlegger av Rethink Food Ola Hedstein

Ola Hedstein har 35 års erfaring fra den norske matbransjen. Hedstein vokste opp på en gård på Skatval, utenfor Trondheim. Han hadde sin første jobb som livdyrselger av smågris.

10. mars 2021

Ola Hedstein, Rethink Food. Foto: Julie Lunde Lillesæter/Differ Media

Hedstein har master husdyrvitenskap fra NMBU. I hele 17 år jobbet han for Gilde med mattrygghet, kvalitetssikring, krisehåndtering og som direktør for matpolitikk. 

Som spesialrådgiver for Landbruks og matdepartementet arbeidet Hedstein med prosjekter innen sporbarhet og matmakt. I et år jobbet han som direktør for Stiftelsen Norsk Mat, før han fikk tilbud om «drømmejobben».

De siste åtte årene har han ledet organisasjonen Norsk Landbrukssamvirke fra å være en intern innrettet organisasjon til å bli en synlig interesseorganisasjon. 

Høsten 2020 gikk Hedstein av som administrerende direktør for å starte en ny reise. I dag er han gründer og grunnlegger av en ny type bedrift. Sammen med medgründer Siv Heimdal har han starte en påvirkningsbedrift for bærekraftig matproduksjon!

Ola Hedstein er en populær foredragsholder innen bærekraftig matproduksjon. Ta gjerne kontakt om du ønsker et foredrag av en av Norges mest kunnskapsrike foredragsholdere om mat og bærekraft.