Rethink Food blir medlemmer av NCE Seafood Innovation
NCE Seafood Innovation er en næringsklynge for sjømat med medlemmer fra hele verden. – Mat produseres både i hav og på land. Nå ønsker vi å knytte oss enda tettere på blå sektor, sier daglig leder i Rethink Food, Siv Heimdal.
8. januar 2024
I dag lever blå og grønn matsektor i to parallelle verdener. Det ønsker Rethink Food å gjøre noe med.
– Vi kommer aldri i livet til å lykkes med omstillingen til et bærekraftig matsystem om ikke blå og grønn sektor finner sammen for å løse de store utfordringene vi står overfor, sier Heimdal.
Rethink Food har et bredt nettverk innen grønn sektor og nylig ble det inngått en samarbeidsavtale med Salmon Group.
Nå ønsker vi å heve kompetansen og øke nettverket i blå sektor ytterligere ett hakk.
– Vi har god erfaring med næringsklynger fra NCE Heidner Biocluster og The Life Science Cluster. Vi tror derfor at et klyngemedlemskap i Seafood Innovation kan være like nyttig, sier Heimdal.
Les mer om NCE Seafood Innovation Cluster her
Deler visjon om bærekraftig matproduksjon
Næringsklyngen NCE Seafood Innovation Cluster har som målsetning å skape bærekraftig vekst i sjømatnæringa sammen med medlemmer og partnere.
– Rethink Food er et spennende nytt medlem som deler vår visjon om bærekraftig matproduksjon. Vi håper de kan bringe inn noen perspektiver fra grønn sektor, sier prosjektleder for startups i NCE Seafood Innovation, Karoline Aarebrot.
Blågrønne samarbeid er fremtiden
Sjømatklynga jobber med tema som også er viktig for grønn sektor som sirkulær økonomi, digitalisering, fiskehelse, fiskevelferd og fremtidens fôringredienser.
I tillegg har klynga også erfaring med blågrønne prosjekter fra initiativet Land møter hav, som er et samarbeidsprosjekt mellom fire nasjonale klynger.
– Vi tror vi har mye å lære av hverandre på disse temaene. I tillegg har sjømatnæringa mye å lære grønn sektor om internasjonalisering, sier Heimdal.