Konferanse om fremtidens mat-teknologier

Sett av 19. juni i kalenderen for en dag der du skal bli godt kjent med teknologiene som vil dramatisk endre norsk matproduksjon.

6. mai 2024

Nei, det er ikke for å være drama queens eller bare fange oppmerksomheten din. Vi mener det helt på ekte.

Teknologiene som nå står får døra vil få store konsekvenser for matnæringene. 

De vil endre matsystemene våre på flere måter enn klarer å se for oss.

  • Hva skjer når du kan designe proteiner fra bunnen av? 
  • Hva skjer når vi kan dyrke frem kjøtt som smaker, ser ut som og lukter som ordentlig kjøtt? 
  • Hva skjer når kunstig intelligens settes inn i avlsarbeidet?
  • Hva skjer når robotene tar over i fjøs, mærer, jorder og veksthus?
  • Hva skjer når vi henter store mengder data fra klima, jord og planter og lar kunstig intelligens forbedre produksjonen? 

Summen av det hele er et matsystem som vil trolig se ganske annerledes ut som bare noen får år.

19. juni inviterer vi landets fremste eksperter innen mat og teknologi for å gi oss en grundig innføring i hver av teknologiene som vil endre matproduksjonen fremover. 

Tid: 19. juni kl 13.00 – 15.30
Sted: Sentralen, Oslo

Se fullt program nederst på denne siden

Ja, jeg vil være med!

Hvem er konferansen for?

Konferansen er ikke for deg som synes alt var bedre før. Du kommer ikke til å synes at dette er noe hyggelig i det hele tatt. 

Konferansen er for alle som er nysgjerrig på hvordan disse teknologiene vil endre hvordan vi produserer maten vår. 

Du kan jobbe i verdisirkelen for mat, være bonde, forsker, teknolog eller forbruker som bare er nysgjerrig på hva i alle dager er det som foregår. 

Ja, dette er meg!

Hvorfor skal jeg være med? 

Vi har store ambisjoner om at du faktisk skal lære noe på denne konferansen.

Derfor har vi invitert de flinkeste folka vi kjenner innenfor hvert av fagfeltene.

Etter du har deltatt på konferansen så skal du få svar på alle dine spørsmål om fremtidens teknologi.

Du skal ha fått en grundig innføring og forstår hvordan teknologiene vil endre din bedrift eller organisasjon.

Dagen etter kommer du til å bli den smarteste personen ved lunsjbordet.

Vi oppfordrer deg til å sende inn spørsmål på forhånd og underveis i programmet. 

Flott, jeg er med for å lære noe!

Bli med på fest?  

Etter konferansen kan du velge om du vil være med på Rethink Foods aller første sommerfest. 

Før jul hadde vi vår aller første julefest. Det ble så vellykket og hyggelig at vi kjører ny runde med festivitas. 

OBS! Partyhatter kan forekomme. 

Vil du BARE være med på sommerfesten kan du kjøpe billett til den her

Program og foredragsholdere 

Sigrid Bratlie om bioteknologi, genredigering og syntetisk design

Sigrid Bratlie er av Rethink Food omtalt som riksbiolog. Ingen andre i Norge har like god kjennskap til bioteknologiens påvirkning på matsystemene våre.

Sigrid er i dag prosjektleder i Kreftforeningen, NCE Heidner Biocluster og Foreningen for langsiktig politikk. Hun har skrevet en bok om fremtidsmenneske og er en fremragende formidler. Sjekk ut denne episoden av Radio Mørch for en lang smakebit. 

Sissel Rønning om labkjøtt og presisjonsfermentering

Sissel Rønning er Norges fremste forsker innen cellulær landbruk. Hun jobber i dag som seniorforsker i NOFIMA og har en doktorgrad på GMO. Hun har drevet flere forskningsprosjekter på labdyrking av kjøtt i Norge. 

Marion O Farrel om digitalisering av matproduksjonen

Digitalisering av matsektoren vil effektivisere matproduksjonen og gjøre verdikjedene mer transparente.

Marion O Farrel er forskningsleder i SINTEF, har en doktorgrad innen optikk og intiativtaker til The Sensor Decade. Hun har forsket på jordbær, pølser, potet og klippfisk!

Nils Bjugstad om droner, roboter og automasjon 

Roboter, droner og autonome kjøretøyer vil redusere antall mennesker som trengs for å produsere maten og produsere mer mat på mindre areal med færre innsatsfaktorer.

Nils Bjugstad leder NMBU’s bærekraftsarena «Smart Farming og grønn innovasjon» 2021-2024. Han har en doktorgrad innen landbruksteknologi og har forsket på hvordan på hvordan vi kan bruke plantevernmidler på en mer sikker og miljøvennlig måte.

Rethink Food om kunstig intelligens i matproduksjonen 

Kunstig intelligens vil gjøre at utviklingen av de øvrige teknologiene går enda fortere. Det vil også endre livene våre på måter vi ikke kan forestille oss.

Rethink Food har i det siste halve året satt seg inn i kunstig intelligens og hvordan det kan endre matproduksjonen.

Ta meg med til siden hvor jeg kan kjøpe billetter

Spørsmål og svar

Jeg må på skoleavslutning med sønnen min, blir denne konferansen tatt opp sånn at jeg kan se den i ettertid?

Sorry, ingen streaming. Ingen opptak.

Kan jeg betale med faktura?


Jada. Du ordner det i påmeldingen.