Mat på Arendalsuka 2024
Her får du oversikten over alle arrangementene om mat, landbruk og havbruk på Arenadalsuka 2024
5. august 2024
Rethink Food skal delta på to arrangementer under årets Arendalsuke 2024.
Kom gjerne innom for å hilse på!
Tirsdag 13 august 11.30 – 12.30
Sirkulære Sørlandet – Lokal sirkulær mat i praksis
Ola Hedstein leder denne debatten om det sirkulære sørlandet.
Onsdag 14. august 11.00 – 12.00
Er larvar, kumøk og kompost den mest innovative industrielle symbiosen i Noreg?
Siv Heimdal skal holde et innlegg om hvorfor fremtiden er sirkulær
Her er oversikten over alle arrangementer som handler om mat, landbruk eller havbruk:
Mandag 12. august
14.00 – 14.50
Hvordan kan agrifoodtech bli Norges nye eksportnæring?
Arrangør: AgriFoodTech Norway
14.15 – 15.00
Biodrivstoff gir utslippskutt i dag! – Kan avgiftsregelverket bidra til å kutte utslippene enda mer?
Arrangør: Preem, ZERO
15.00 – 16.00
Arrangør: Yara
15.00 – 16.00
Fra rødt til grønt lys for laksenæringa?
Arrangør: Veterinærinstituttet
16.10 – 16.50
CRISPR: Mulighet eller trussel for norsk matproduksjon?
Arrangør: AgriFoodTech Norway
17.00 – 17.50
Hvordan unngå at gamle reguleringer hindrer ny teknologi for bedre jordhelse?
Arrangør: AgriFoodTech Norway
19.00 – 21.00
Arrangør: AgriFoodTech Norway
Tirsdag 13. august
10.00 – 11.00
Arrangør:
Stiftelsen Norsk Mat, Bryggeri og drikkevareforeningen
11.30 – 12.30
Sirkulære Sørlandet – Lokal sirkulær mat i praksis
Arrangør: Sirkulære Sørland
12.00 – 13.00
Matsikkerhet og global sikkerhet
Arrangør: Yara
12.30 – 13.15
Bærekraftig fôr – Kan havbruk lære av landbruk?
Arrangør: Nofima
13.00 – 14.00
Når fabrikkrøyk blir bærekraftig fôr
Arrangør: UIT Norges Arktiske Universitet, Finnfjord
13.30 – 14.30
Bør kostholdsrådene ta hensyn til hva vi kan produsere på en bærekraftig måte i Norge?
Arrangør: Nibio
13.40 – 14.30
Hvorfor kjøper ikke forbrukere sunn mat?
Arrangør: Nofima
14.00 – 15.00
Er det god butikk å være god på fiskehelse?
14.00 – 15.00
Nye kostholdsråd: hvordan får vi unge til å velge riktig?
Arrangør: Coop Norge SA, Kreftforeningen
14.00 – 15.00
Hvordan kombinerer vi utslippskutt i matproduksjonen med lønnsomme bedrifter?
Arrangør: Yara og NHO Mat og Drikke
14.30 – 15.30
Arrangør: Bellona
14.45 – 15.30
Barns matvaner og sosial bærekraft – hvordan utjevne forskjellene?
Arrangør: Folkelig, HelseINN, Telemark Fylkeskommune
14.45 – 16.05
Næringsstoffer på avveie – kan landbruket bidra til å redde Oslofjorden?
Arrangør: Nibio
15.00 – 15.45
Hvorfor klarer vi ikke produsere nok norsk matkorn?
Arrangør:
16.00 – 17.00
Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr – fast track eller sneglefil?
Arrangør: Bellona
16.15 – 17.30
Arrangør: Nibio
Onsdag 14. august
08.30 – 09.30
Nye kostråd: er hverdagsmaten i fare eller i gode hender?
Arrangør: NHO Service og Handel, Kost- og ernæringsforbundet
08.15 – 09.00
Arrangør: NHO Mat og Drikke, Rud Pedersen Public Affairs
11.00 – 12.00
Er larvar, kumøk og kompost den mest innovative industrielle symbiosen i Noreg?
Arrangør: Voss Herad
11.00 – 12.00
Matsikkerhet – er laksen norsk?
Arrangør: Innakva KLYNGE, Stiim Aqua Cluster, NCE Aquatech Cluster
11.30 – 12.30
Arrangør: Folkelig
12.00 – 12.45
Sunn, bærekraftig og lokal mat i barnehager og SFO
Arrangør: Agder fylkeskommune
13.00 – 14.00
Bærekraftig matverdikjede med lave utslipp og lite matsvinn
Arrangør: SINTEF Ocean
13.00 – 14.00
Havbruk – er det bedre langt til havs?
Arrangør: Fiskeridirektoratet
13.00 – 13.45
Kan kommunenes matstrategi bidra til å øke andel lokal mat?
Arrangør: Agder fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet, Matvalget, Oppdal kommune, Rogaland fylkeskommune, Statsforvalteren i Trøndelag, Divisjon for offentlige anskaffelse
16.30 – 17.30
En oppdrettsnæring som ikke skader naturen – hvordan får vi det til?
Arrangør: Stiim Aqua Cluster, Sjømat Norge, Grieg Seafood, Bremnes Seashore, Innakva KLYNGE
17.00 – 18.00
Hvordan får vi sjømaten både på mat- og klimakartet?
Arrangør: Pelagisk forening
17.30 – 20.00
Arrangør: Bellona
18.00 – 19.00
Laks under lupen! Større, viktigere, vanskeligere – havbruksnæringens omdømme.
Arrangør: Sjømat Norge
Torsdag 15. august
08.30 – 09.50
Matpolitikken som spiser oss opp
Arrangør:
Team Tomorrow AS
11.00 – 12.00
Når mat blir politikk: Mindre valgfrihet og dårligere mat i barnehagene?
Arrangør: NHO Geneo
11.30 – 12.30
Kostråd og gode valg. Får vi det til?
Arrangør:
Reitan Convenience Norge
12.30 – 13.30
Arrangør:
Arendalsuka, Helsedirektoratet
13.00 – 14.00
Arrangør: Operasjon Dagsverk, Utviklingsfondet, Spire
14.30 – 15.30
Arrangør: Opplysningskontoret for frukt og grønt, Stiftelsen Norsk Mat
14.30 – 16.00
Mening, Mat og Mot – beredskap og framtidens matsystemer: myter og fakta.
Arrangør: Norsk Bonde- og småbrukarlag, Mening, Mat og Mot, Landbrukets Økoløft
15.00 – 16.00
DyrePRAT: en samtale om dyrevelferd
Arrangør: Dyrebeskyttelsen Norge
15.00 – 16.00
Arrangør: Økologisk Norge
16.00 – 17.00
Mening, mat og mot – fremtidens matsystemer rent, ærlig og åpent
Arrangør: Norsk Bonde- og småbrukarlag, Mening, Mat og Mot, Landbrukets Økoløft
18.00 – 19.00
Klimainvestor? Se til landbruket!
Arrangør: Nordic Edge
19.00 – 20.00
Torskeoppdrett – et nytt kapittel for norsk sjømatnæring?
Arrangør: Cod Cluster, Kime Akva, Ode, Vesterålen Havbruk