Mat på Arendalsuka 2024

Her får du oversikten over alle arrangementene om mat, landbruk og havbruk på Arenadalsuka 2024

5. august 2024

Rethink Food skal delta på to arrangementer under årets Arendalsuke 2024.

Kom gjerne innom for å hilse på!

Tirsdag 13 august 11.30 – 12.30

Sirkulære Sørlandet – Lokal sirkulær mat i praksis

Ola Hedstein leder denne debatten om det sirkulære sørlandet.

Onsdag 14. august 11.00 – 12.00

Er larvar, kumøk og kompost den mest innovative industrielle symbiosen i Noreg?

Siv Heimdal skal holde et innlegg om hvorfor fremtiden er sirkulær

Her er oversikten over alle arrangementer som handler om mat, landbruk eller havbruk:

Mandag 12. august

14.00 – 14.50

Hvordan kan agrifoodtech bli Norges nye eksportnæring?

Arrangør: AgriFoodTech Norway

14.15 – 15.00

Biodrivstoff gir utslippskutt i dag! – Kan avgiftsregelverket bidra til å kutte utslippene enda mer?

Arrangør: Preem, ZERO

15.00 – 16.00

Mat og natur – går det ihop?

Arrangør: Yara

15.00 – 16.00

Fra rødt til grønt lys for laksenæringa?

Arrangør: Veterinærinstituttet

16.10 – 16.50

CRISPR: Mulighet eller trussel for norsk matproduksjon?

Arrangør: AgriFoodTech Norway

17.00 – 17.50

Hvordan unngå at gamle reguleringer hindrer ny teknologi for bedre jordhelse?

Arrangør: AgriFoodTech Norway

19.00 – 21.00

Agrikulturell lounge

Arrangør: AgriFoodTech Norway

Tirsdag 13. august

10.00 – 11.00

«Er smaken av Norge i fare?»

Arrangør:
Stiftelsen Norsk Mat, Bryggeri og drikkevareforeningen

11.30 – 12.30

Sirkulære Sørlandet – Lokal sirkulær mat i praksis

Arrangør: Sirkulære Sørland

12.00 – 13.00

Matsikkerhet og global sikkerhet

Arrangør: Yara

12.30 – 13.15

Bærekraftig fôr – Kan havbruk lære av landbruk?

Arrangør: Nofima

13.00 – 14.00

Når fabrikkrøyk blir bærekraftig fôr

Arrangør: UIT Norges Arktiske Universitet, Finnfjord

13.30 – 14.30

Bør kostholdsrådene ta hensyn til hva vi kan produsere på en bærekraftig måte i Norge?

Arrangør: Nibio

13.40 – 14.30

Hvorfor kjøper ikke forbrukere sunn mat?

Arrangør: Nofima

14.00 – 15.00

Er det god butikk å være god på fiskehelse?

14.00 – 15.00

Nye kostholdsråd: hvordan får vi unge til å velge riktig?

Arrangør: Coop Norge SA, Kreftforeningen

14.00 – 15.00

Hvordan kombinerer vi utslippskutt i matproduksjonen med lønnsomme bedrifter?

Arrangør: Yara og NHO Mat og Drikke

14.30 – 15.30

Havbruk, så mye mer enn laks

Arrangør: Bellona

14.45 – 15.30

Barns matvaner og sosial bærekraft – hvordan utjevne forskjellene?

Arrangør: Folkelig, HelseINN, Telemark Fylkeskommune

14.45 – 16.05

Næringsstoffer på avveie – kan landbruket bidra til å redde Oslofjorden?

Arrangør: Nibio

15.00 – 15.45

Hvorfor klarer vi ikke produsere nok norsk matkorn?

Arrangør:

16.00 – 17.00

Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr – fast track eller sneglefil?

Arrangør: Bellona

16.15 – 17.30

Bærekraftslaks?

Arrangør: Nibio

Onsdag 14. august

08.30 – 09.30

Nye kostråd: er hverdagsmaten i fare eller i gode hender?

Arrangør: NHO Service og Handel, Kost- og ernæringsforbundet

08.15 – 09.00

Oppspill til kostrådene!

Arrangør: NHO Mat og Drikke, Rud Pedersen Public Affairs

11.00 – 12.00

Er larvar, kumøk og kompost den mest innovative industrielle symbiosen i Noreg?

Arrangør: Voss Herad

11.00 – 12.00

Matsikkerhet – er laksen norsk?

Arrangør: Innakva KLYNGE, Stiim Aqua Cluster, NCE Aquatech Cluster

11.30 – 12.30

Utforsk jungelen av mat

Arrangør: Folkelig

12.00 – 12.45

Sunn, bærekraftig og lokal mat i barnehager og SFO

Arrangør: Agder fylkeskommune

13.00 – 14.00

Bærekraftig matverdikjede med lave utslipp og lite matsvinn

Arrangør: SINTEF Ocean

13.00 – 14.00

Havbruk – er det bedre langt til havs?

Arrangør: Fiskeridirektoratet

13.00 – 13.45

Kan kommunenes matstrategi bidra til å øke andel lokal mat?

Arrangør: Agder fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet, Matvalget, Oppdal kommune, Rogaland fylkeskommune, Statsforvalteren i Trøndelag, Divisjon for offentlige anskaffelse

16.30 – 17.30

En oppdrettsnæring som ikke skader naturen – hvordan får vi det til?

Arrangør: Stiim Aqua Cluster, Sjømat Norge, Grieg Seafood, Bremnes Seashore, Innakva KLYNGE

17.00 – 18.00

Hvordan får vi sjømaten både på mat- og klimakartet?

Arrangør: Pelagisk forening

17.30 – 20.00

Lavtrofisk bursdagsfest

Arrangør: Bellona

18.00 – 19.00

Laks under lupen! Større, viktigere, vanskeligere – havbruksnæringens omdømme.

Arrangør: Sjømat Norge

Torsdag 15. august

08.30 – 09.50

Matpolitikken som spiser oss opp

Arrangør:
Team Tomorrow AS

11.00 – 12.00

Når mat blir politikk: Mindre valgfrihet og dårligere mat i barnehagene?

Arrangør: NHO Geneo

11.30 – 12.30

Kostråd og gode valg. Får vi det til?

Arrangør:
Reitan Convenience Norge

12.30 – 13.30

Dette bør du spise!

Arrangør:
Arendalsuka, Helsedirektoratet

13.00 – 14.00

Uten mat stopper alt

Arrangør: Operasjon Dagsverk, Utviklingsfondet, Spire

14.30 – 15.30

Det store norske grøntløftet

Arrangør: Opplysningskontoret for frukt og grønt, Stiftelsen Norsk Mat

14.30 – 16.00

Mening, Mat og Mot – beredskap og framtidens matsystemer: myter og fakta.

Arrangør: Norsk Bonde- og småbrukarlag, Mening, Mat og Mot, Landbrukets Økoløft

15.00 – 16.00

DyrePRAT: en samtale om dyrevelferd

Arrangør: Dyrebeskyttelsen Norge

15.00 – 16.00

Dyrk framtida i skolehagen

Arrangør: Økologisk Norge

16.00 – 17.00

Mening, mat og mot – fremtidens matsystemer rent, ærlig og åpent

Arrangør: Norsk Bonde- og småbrukarlag, Mening, Mat og Mot, Landbrukets Økoløft

18.00 – 19.00

Klimainvestor? Se til landbruket!

Arrangør: Nordic Edge

19.00 – 20.00

Torskeoppdrett – et nytt kapittel for norsk sjømatnæring?

Arrangør: Cod Cluster, Kime Akva, Ode, Vesterålen Havbruk