Bli med på TransferCamp!

Å overføre teknologi fra en næring til en annen er vinn-vinn. Derfor arrangerer vi TransferCamp hvor folk fra ulike teknologinæringer kan se nye muligheter i norsk frukt og grøntproduksjon.

31. juli 2024

Rethink Food har fått støtte fra Stiftelsen Teknologiformidling til et prosjekt som skal overføre ny teknologi fra romfart, subsea og olje og gass til norsk frukt- og grøntnæring.

Vår teori er at teknologiene som utvikles i disse næringene lett kan overføres til matproduksjonen.  

Det finnes eksempler på hvordan teknologi utviklet til et formål tilfeldigvis har vist seg å være nyttig et annet sted: 

Folk må møtes for å se muligheter

Eksemplene overfor tror vi kan bli mange flere.

Det er et problem at folk i de ulike næringene ikke prater sammen, og dermed forblir de geniale teknologiløsningene bransjehemmeligheter.

Vi tror at ved å få folk fra ulike næringer til å snakke sammen vil vi avdekke mange muligheter.

Derfor inviterer vi til TransferCamp hvor vi legger til rette for å overføre teknologi fra en bransje til en annen.

Hva er en TransferCamp?

Prosjektet skal bestå av to innovasjonscamper hvor bedrifter som ikke kjenner hverandre fra før, skal jobbe sammen i intensive workshoper. 

Vi kaller det TransferCamp.

Campene skal resultere i konkrete samarbeidsprosjekt mellom representanter fra petroleum-, subsea- og romfartsnæringene og bedrifter i grøntnæringen.

Tema for de to campene er automasjon og robotikk og helårsproduksjon av frukt og grønt i Norge.

Men funker det?

Vi i Rethink Food har lang erfaring med å arrangere innovasjonscamper med konkrete resultater.

I tidligere stillinger har vi arrangert Innovasjonscamper med Innovasjon Norge og Norges forskningsråd hvor flere av prosjektene fikk forskningsstøtte og ble videreutviklet i ettertid.

Ingen av disse prosjektene hadde blitt til om folk ikke hadde møttes og snakket sammen om nye muligheter. Så ja, det funker!

Vil du bli med?

Vi søker nå folk som jobber med teknologiutvikling til omfart, subsea og olje og gass og aktører i norsk frukt- og grøntnæring.

Om du sitter med teknologi som du tror vil kunne brukes til å øke norsk frukt, bær og grønt, vil vi gjerne høre fra deg!

Om du er en grønprodusert eller jobber i grøntnæringa og er på jakt etter nye løsninger, vil vi gjerne høre fra deg!

Om du bare synes dette hørtes spennende ut og vil bidra på et eller annet vis, så vil vi høre fra deg også!

Send en epost til Åge Klepp på age@rethinkfood.no eller Ola Hedstein på ola@rethinkfood.no