Om Siv Heimdal

Jeg hjelper deg å bli sett og anerkjent for alle de bra tingene du gjør for maten vår.

10. mars 2021

Siv Hatlen Heimdal, Rethink Food. Foto: Julie Lunde Lillesæter/Differ Media

Etter 15 år som kommunikasjonsrådgiver er mitt viktigste budskap til de som vil bli lyttet til: 

Si minst mulig. 

Vi lever i en verden med mye støy. Hvor enn vi befinner oss blir vi bombardert med budskap. Noen vil alltid fortelle oss noe. Om vi er på togstasjonen, på jobben eller på mobilen. 

Skal du bli lyttet til, må du komme til poenget – og det litt brennkvikt!

Ingen har tid til snikksnakk eller en 15 minutters innledning. Du må prioritere hva som er det aller viktigste for deg å si. 

Jeg har hjulpet over 50 bedrifter med å finne ut hva de vil si. Det har ført til at de har fått flere følgere på sosiale medier, de har fått kronikken sin på trykk og fått store politiske gjennomslag.

Ta gjerne kontakt med meg

Min bakgrunn: 

Min ungdomsdrøm var å jobbe i film og TV. Jeg elsker engelske kostymedramaer, filmer basert på sanne historier og kompliserte tv-dramaer med mange rollefigurer og historielinjer (heihei Game of Thrones 1-5). 

Etter å ha jobbet med TV-produksjoner og i TV-kanaler i 5 år fikk jeg en telefon fra en rekrutterer: Vil du jobbe med mat og landbruk, eller? 

Skulle jeg gi opp ungdomsdrømmen og den kule jobben min i TV-bransjen og begynne med noe traust som landbruk? Ja, det ville jeg. 

Landbruk er viktig. Mat er viktig. Og landbruket var ikke traust.

Næringene eier ikke sin egen historie

Matproduksjon er den aller viktigste samfunnsoppgaven som ingen bryr seg om. 

Du spiser mange ganger i løpet av dagen, men de færreste tenker over hvor maten kommer fra eller hvordan den er laget. 

De som er opptatt av maten har sett en grusom dokumentar på Netflix om amerikansk svineproduksjon som ikke er representativt for norsk produksjon på noe som helst måte. 

Det er ikke næringene selv som styrer fortellingen om hvordan maten blir produsert i Norge. Det er det andre aktører som gjør. 

Jeg ønsker at både havbruk og landbruk tar sin egen historiefortelling på alvor, slutter å klage over at ingen skjønner dem og begynner å fortelle hvordan ting henger sammen selv. 

Sannheten er at landbruket bare snakker med seg selv og havbruket bare snakker med seg selv. Det må det bli slutt på, om vi vil bli tatt på alvor. 

Hvorfor jeg starta Rehtink Food 

Jeg starta Rethink Food fordi vi må tenke nytt om maten. Vi må tenke nytt om hva som skal lønne seg. 

Jeg mener det skal lønne seg å gjøre de bra tingene og straffe seg å gjøre de dumme tingene. 

Det er noe som er alvorlig galt med konkurransen i matmarkedet. 

Varen med høye klimagassutslipp og dårlig dyrevelferd er som regel den billigste.

Maten som vi blir tjukke og syke av, er som regel den billigste.

Men maten som er produsert med best mulig standard er svindyr! Det er bare de med størst lommebok som kan betale for god dyrevelferd og lave utslipp.

Jeg mener den bra maten må få bedre konkurransevilkår og politiske rammevilkår. Noe må endre seg. 

Historien om maten må endre seg. 

Min CV:

2012-2013 Master i medievitenskap, Universitetet i Oslo
2022 – 2022 Kurs i bærekraftig ledelse, Høgskolen i Innlandet
2022 – Bærekraftig økonomi og ledelse ved NMBU

2021 – Daglig leder i Rethink Food
2021 – Eier i Myldring
2015 – 2021 Leder for digitale kommunikasjon Norsk Landbrukssamvirke
2013 – 2015 Kommunikasjonsrådgiver i Viasat
2012 – 2013 Koordinator i TV 2 Sumo
2010 – 2012 Prosjektleder i Parkas Produksjoner
2009 – 2010 Produksjonsassistent i diverse reklamefilmer og tv-produksjoner
2008-2010 Grunnlegger av Oslo Student-tv