Mat på Arendalsuka 2025

Her finner du oversikten over alle arrangementer som handler om mat – både havbruk og landbruk – under Arendalsuka 2025.

7. juli 2025

Skal vi på Arendalsuka 2025? Om vi skal!

I år debuterer vi med EGET arrangement. En liten milepæl.

Mandag 11. august kl 14.00 – 15.30
Kommer norsk agtech ut av startgropa?
Hvor: Hanen-teltet

Ellers finner du oss:

Mandag 11. august kl 10.00 – 11.30
Vestlandet inviterer til frokost: Kan vi eksportere dette?
Hvor: Rygerelektra

Tirsdag 12. august kl 13.00 – 16.00
Smaken av Norge – Bærekraftig destinasjonsutvikling med mat & drikke som kompass
Hvor: Kastellveien 2

Her er oversikten over alle arrangementer som handler om mat, landbruk eller havbruk under Arendalsuka 2025:

PS. Finner du ikke ditt arrangement i oversikten så bare send en epost til siv@rethinkfoo.no

Mandag 11. august

10.00 – 11.30
Vestlandet inviterer til frokost: Kan vi eksportere dette?

11.00 – 12.00
Lokalmat og lokal drikke er aktiv beredskap – møt produsenter og smak deres produkter

11.00 – 12.00
Agrifoodtech: Uhelse i jorda – en oversett trussel mot matsikkerheten

12.00 – 13.00
Agrifoodtech: Er manglende innovasjon årsaken til Norges svake matberedskap?

12.00 – 12.45
Alltid mett, men er vi beredt? Tiltak og ansvar for styrka matberedskap

12.00 – 14.00
Kan politikere lage mat? Kokkekamp og debatt!

12.00 – 15.00
Åpen båt- opplev et norsk fiskerieventyr

12.30 – 13.30
Mattrygghet i en usikker tid – hvordan er matproduksjon en del av beredskapen?

13.00 – 14.00
«Genmat» i Norge – trussel eller mulighet?

13.00 – 14.00
Agrifoodtech: Kapital og eksport

14.00 – 14.45
Hvordan forsvarer vi oss når våpenet er mat?​

14.00 – 15.00
Framtiden for norsk lokalmat og lokal drikke – 25 mrd lysår unna?

15.00. 16.00
Full stopp for norsk havbruk?

Tirsdag 12. august

8.30 – 9.15
Etablering av korte verdikjeder for mat krever tiltak i alle ledd

9.00 – 9-45
Mat, makt og unge stemmer – kan unge medforskere gjøre lokale matsystemer mer bærekraftige?

9.15 – 10.00
50% mat fra Agder i kantinene og NULL energidrikk. En mulighet for matprodusenter?

10.00 – 11.00
Havbruksmeldingen: Hva gjør vi mens vi venter på tiltakene?

10.15 – 11.00
Forsvaret vil ha lokal mat – men får de lov?

10.30 – 11.30
Matproduksjon, matberedskap og kommersiell konkurransekraft i en urolig tid

11.00 – 11.45
Har matfylket Innlandet funnet oppskriften på mer mat i det offentlige?

11.00 – 12.00
Sjømatnæringen mangler folk mens stadig flere unge står utenfor arbeidslivet

11.00 – 12.30
Havbruksmeldingen – Vekst eller stagnasjon for Norges viktigste fremtidsnæring

11.00 – 14.00
Arendals diggeste debatt

12.00 – 13.00
Matinspirasjon av og med Trond Moi med servering av lokale råvarer

12.00 – 13.00
Hvordan øker vi farten i den grønne omstillingen i verdikjeden for mat? Se, hør og smak på løsninger

12.00 – 13.00
Hvordan etablere et samfunn som gjør det enkelt å spise sunt?

12.00 – 13.00
Elektrifisering av norsk landbruk

12.00 – 13.30
Fra fôr til mat: Veien til selvforsyning og matsikkerhet

12.30 – 13.30
Hvordan sikrer vi matforsyninger når krisene rammer?

13.00 – 13.30
Hva definerer og bygger en matregion?

13.00 – 14.00
Mat og beredskap

13.00 – 14.00
Torskeoppdrett – sjansespill eller nødvendig matproduksjon?

13.00 – 16.00
Smaken av Norge – Bærekraftig destinasjonsutvikling med mat & drikke som kompass

13.45 – 14.30
Slik får vi til kortreist mat

14.00 – 15.00
Havbruksnæringen: Dyrevelferd, ny teknologi og regulatorisk agenda

14.00 – 15.30
GMO i maten? Hva mener produsenter og forbrukere om muligheter og utfordringer med genmodifisering.

14.15 – 15.15
Biokraft – en del av løsningen på energiutfordringene

14.30 – 15.30
Hvorfor investere i norsk landbruk?

14.30 – 15.30
Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?

14.45 – 15.30
Eksport av lokal mat og drikke er det en mulighet for norsk landbruk?

16.00 – 16.45
Mat, makt og utslipp: Hvem kutter når alle peker?

16.30 – 19.30
Den store fiskerikvelden

18.30 – 19.30
Grønn matomstilling: Veien til en bærekraftig matpolitikk

Onsdag 13. august

10.00 – 11.00
Smaken av Norge – lov å lage, men ikke å selge?

11.00 – 11.45
Mat fra havet som beredskap – norsk sjømatsektors rolle i krig og krise

11.05 – 11.55
Fra åker til bord: Mer norsk frukt og grønt til alle

12.00 – 12.55
Vil maten komme frem? – Matforsyning i en stadig mer usikker verden

12.00 – 13.00
Hvor mye av matpolitiske mål skal reddes av offentlige innkjøp, og hvordan får vi det til?

13.00 – 13.45
Fôrvettreglene – trygg mat begynner med gode vurderinger

13.00 – 14.00
Smaken av Agder

13.00 – 16.00
Hvordan få nordmenn til å spise mer sjømat?

13.10 – 13.55
Lokalmat kan styrke selvforsyningen og gi mer norsk mat på bordet

14.00 – 14.45
Praten om maten – hvorfor får vi ikke til omstillingen? 

14.00 – 15.00
Kostråd for folkehelse og klima: ny helsedirektør – ny kraft?

14.30 – 15.30
Matsikkerhet i en uforutsigbar verden: Hva kan Norge gjøre

15.00 – 15.45
Klimavennlig mat – ja takk, så lenge noen andre betaler

15.05 – 15.50
Norsk matberedskap styrker seg når alle bidrar

15.30 – 16.30
Matomsorg ved et veiskille – klarer kommunene å møte eldrebølgen?

17.00 – 20.00
Kokkeshow, lokal mat og mingling

Torsdag 14. august

09.00 – 09.45
Hvordan kan vi oppnå bærekraftig håndtering av plast i fiskeri og akvakultur?