Åge Klepp er ny partner i Rethink Food
Rethink Food vokser og har fått med Åge Klepp som ny partner og eier. – Jeg har tro på at Rethink Food kan være med på å gjøre en forskjell slik at norsk mat blir et foregangsland på bærekraftige løsninger, sier han.
6. oktober 2022
Åge Klepp kommer fra stillingen som prosjektleder og leder for driftskreditt i Norsk Landbrukssamvirke.
– Vi kjenner Åge som en av de dyktigste folka i norsk mat og landbruk. Vi har samarbeidet godt som kollegaer tidligere og er derfor svært glade for at han nå vil være med på Rethink Food-laget for å gjøre bærekraft lønnsomt, sier grunnleggerne av Rethink Food, Ola Hedstein og Siv Heimdal.
Åge Klepp er en av de mest kunnskapsrike innen AgriFoodTech
Åge har til sammen 20 års erfaring fra mat og landbruk. Han har også jobbet i Landbrukets Utredningskontor og har utdannelse i samfunnsvitenskap fra NTNU og University of California, Berkeley. Han har erfaring fra finans og økonomi fra sin stilling som leder for driftskreditt.
– Jeg har jobbet hele livet for landbruket. Mat og bærekraft er noe liker å arbeide med, sier han.
Ny teknologi, forskning og innovasjon er tema som Åge har fulgt tett de siste årene.
De siste fem årene har han vært prosjektleder og sittet i programkomiteen for landbrukets teknologikonferanse AgTech Norway. Han har også vært ansvarlig for Landbrukets Innovasjonspris og Innovasjonscamp.
Åge vil bli ansvarlig for å følge opp Rethink Foods AgriFoodTech-prosjekt i samarbeid med Stiftelsen Teknologiformidling.
– Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med landbruksteknologi. Sjansen til å følge et knippe av oppstartsselskaper innen norsk AgTech og se hva Rethink Food kan hjelpe dem med for å lykkes i markedet er meget motiverende, sier han.
Les mer: Norsk AgriFoodTech kan redde verden. Hva venter vi på?
Rethink Food får bærekraft til å skje
Rethink Food ønsker å hjelpe organisasjoner og bedrifter som vil gjøre norsk mat mer bærekraftig. Det stemmer godt overens med Åges egne overbevisninger.
– Heldigvis er det mange i matbransjen som er langt fremme i skoa og har høye ambisjoner på området. Jeg har tro på vi i Rethink Food vil være en god samarbeidspart for dem i matbransjen som vil bygge konkurransekraft gjennom bærekraftige løsninger, sier Åge.
I følge den nye partneren haster det med å omstille verden i en mer bærekraftig retning.
– Verden og Norge trenger slike som oss. Det er mange som peker på hva som er feil. Rethink Food gjør noe mer – vi leter etter løsningene. Vi skal sammen med våre dyktige og fremoverlente kunder i norsk matbransje gjøre bærekraft lønnsomt. Sammen skal vi få bærekraft til å skje, avslutter han.