
Bli med Rethink Food på studietur til Brussel
EU har stor påvirkning på norsk matproduksjon. Vi arrangerer studietur til Brussel for å forstå hvordan EU påvirker maten vår – og du kan bli med!
5. mai 2025
Norge ikke er medlem av EU. Landbruk og fiskeripolitikk ikke er en del av EØS.
Likevel har EU stor påvirkning på norsk matproduksjon.
30. september – 1. oktober kan du bli med oss til Brussel og bli bedriftens ubestridte EU-ekspert.
Studieturen er for alle som er nysgjerrig på hvordan EU påvirker norsk mat.
Obs! Kun 10 plasser!
På studieturen lærer du:
- Hva gjør Norges delegasjon i Brussel?
- Hvordan er EUs mat og landbrukspolitikk i dag?
- Hva tenker EU om mat og landbrukspolitikk i fremtiden?
- Hvordan påvirker EUs mat og landbrukspolitikk norsk mat?
- Hvordan kan vi påvirke Brussel?
- Hva gjør egentlig EØS-tilsynet? Og hvorfor er det viktig for maten?
Det sosiale programmet
I tillegg til det faglige programmet er vi opptatt av å bygge nettverk og lære av hverandre.
Derfor har vi lagt opp til lange lunsjer og middager.
Det høres jo dekadent ut – og det er det jo – men det sosiale har en viktig funksjon.
Vi vet at det er ikke foredraget med 62 slides i et trangt møterom du vil huske best.
Det du vil huske er den gode samtalen hvor vi diskuterer det vi nettopp lærte.
Praktisk info om studieturen:
Når drar vi på tur?
30. september – 1. oktober
Hva koster det å være med?
22 500 kr
Når må jeg melde meg på?
Innen 1. september
Hva er inkludert i prisen?
I tillegg til det faglige programmet vil du også få to lunsjer og middager inkludert i prisen.
Obs! Flybillett og hotell er IKKE inkludert i prisen og du må booke både flyreise og overnatting selv.
Hvordan melder jeg meg på?
Send en epost til siv@rethinkfood.no
Hvordan er det å dra på studietur med Rethink Food?
Studieturer kan være en heseblesende og utmattende affære.
That´s not how we roll.
Vi drar på tur for å lære noe.
Når programmet er stappfullt blir også hodet ditt stappa fullt.
Derfor legger vi opp til et program med færre, men gode programposter.
Vi legger opp til tid hvor du kan prosessere hva du har lært og hvordan du kan utnytte kunnskapen og nettverket når du kommer hjem.
Hvem er Rethink Food?
Rethink Food er et rådgivningsselskap med en agenda: Bærekraftig matproduksjon må lønne seg.
Folka bak Rethink Food har til sammen 70 års erfaring fra norsk matbransje og har over lang tid fulgt med på hva som skjer i EU.
Vi har arrangert flere studieturer med både små og store grupper til Brussel tidligere.

Her er noen grunner til å IKKE bli med:
EU er ikke så viktig for meg og min bedrift:
Jo, det er det. Virkelig. Les bare denne saken:
Hvor godt forberedt er vi på norsk medlemskap
og denne saken:
Derfor er EU viktigere for norsk mat enn du tror
Jeg har ikke tid:
Jo, det har du. Å sette av tid til å skjønne hva som foregår i EU og samtidig få venner for livet er noe du burde ha tid til. Forresten er det nå så mange AI-verktøy som effektiviserer hverdagen din at denne unnskyldningen vil aldri mer fungere.
Jeg har ikke penger:
Ja, det koster penger å dra på tur og krona er svak. Vi ser den. Men, dette er en investering i kunnskap, nettverk og erfaring. Det er alltid smart å investere i.
Jeg liker ikke å fly:
Ikke Siv heller. Så da kan dere danne et felleskap over denne irrasjonelle frykten og trøste dere med at det trolig er farligere å kjøre bil til Gardermoen enn det faktisk er å fly fra Gardermoen.
Jeg synes det er kleint å nettverke:
Ja, det kan det jo være, men vi i Rethink Food hjelper deg. Vi hjelper deg med å komme i gang og introdusere deg rundt. Husk, det handler bare om øving.
Jeg snakker ikke så godt engelsk:
Det er det jo ingen andre i Brussel som gjør heller, så ikke tenk på det (husk, britene er ute av EU).
Spørsmål og svar:
Kan jeg trekke meg og få pengene tilbake om jeg blir syk eller må på et viktig møte?
Nei. Påmeldingen er bindene.
Hvorfor koster det 22500 kr når jeg må dekke reise og hotell i tillegg?
Hva tror du egentlig vi er, en medlemsorganisasjon? Vi er et lite rådgivningsselskap som må dekke inn arbeidstiden vår. Vi bruker masse tid på å planlegge denne turen og det må vi få dekket inn. Mat og drikke i Brussel koster også penger. Derfor koster det penger å delta, men det kommer til å være verdt det.
Hvorfor skal jeg betale noen for å dra på studietur når jeg kan bare gjøre det selv helt gratis?
Det må du gjerne! Men da må du jo gjøre hele jobben selv. Du må planlegge turen selv, booke alle møtene selv og dra helt selv – alene. Hvis du blir med oss på tur så slipper du alt det og du kan bli kjent med mange andre kule folk som reiser sammen med oss samtidig.
Hvorfor må jeg booke hotell og overnatting selv?
Er du klar over hvor mange ulike preferanser folk har? Noen vil reise litt før, noen vil bli igjen et par dager. Noen vil bo på det hotellet de alltid bor på, andre vil ha rom med vindu ut mot gaten. Vi er som nevnt et rådgivningsselskap med ekspertise på norsk mat – ikke et reisebyrå. Fiks sjæl så får du det akkurat som du vil.
Men seriøst, jeg har faktisk ikke tid i høst. Vi har mange store prosjekter på gang, morra mi har brekt arma, jeg skal skille meg og forresten skal jeg levere masteren min i desember. Er det mulig å bli med en annen gang?
Ja, det er det! Dette er en årlig greie. Vi ses neste høst!
Hva skal jeg ha på meg.
Business casual er fint.
Hva er greia med denne useriøse joviale tonen? Er ikke dere en seriøs bedrift?
Jo, absolutt! Vi er veldig seriøse, men det må da gå an å være litt jovial selv om vi jobber med seriøse ting. Hvis vi skal være så gravalvorlige hele tiden, da gidder vi ikke være med. Hvis du heller vil være med sure folk på tur, så gjerne for oss.
Hvordan melder jeg meg på igjen?
Send en epost til siv@rethinkfood.no
Jeg har helt andre spørsmål. Hvordan får jeg svar på dem?
Send en epost til siv@rethinkfood.no