EU

Bli med Rethink Food til Brussel!

EU har stor påvirkning på norsk matproduksjon. Rethink Food arrangerer hver høst en studietur til løvens hule for å forstå mer av hvordan EU påvirker norsk mat.

2. september 2024

Selv om Norge ikke er medlem av EU og landbruk og fiskeripolitikk ikke er en del av EØS, har EU likevel stor påvirkning på norsk matproduksjon.

Vi arrangerer hver høst en studietur til Brussel for å få en bedre forståelse for hva som driver politikkutformingen i EU fremover og for å få en oversikt over hva som kommer.

På to dager kan du bli bedriftens EU-ekspert og samtidig bygge deg et nettverk i Brussel.

Turen er for alle som er nysgjerrig på hvordan EU vil påvirke norsk mat.

Neste tur blir arrangert høsten 2025.

Hvis du ønsker å bli satt på venteliste allerede nå for neste års tur, kan du sende en epost til siv@rethinkfood.no. Da vil du være en av de første som får invitasjon til neste studietur.

Hvordan er det å dra på studietur med Rethink Food?

Studieturer kan være en heseblesende og utmattende affære. 

Arrangøren vil gjerne at folk skal være fornøyd og at deltakeren skal føle de har fått igjen mest mulig for penga og tida si. 

Derfor blir programmet stappet fullt av foredrag etter foredrag, middager, lunsjer og mer eller mindre vellykkede forsøk på teambuilding. 

That´s not how we roll.

Vi drar på tur for å lære noe.

Når programmet er stappfullt blir også hodet ditt stappa fullt. På et tidspunkt er det ikke plass til mer informasjon.

Derfor legger vi opp til et program med færre, men svært gode programposter.

Vi skal også legge opp til tid hvor vi kan prosessere hva vi har lært og hvordan du kan utnytte denne kunnskapen når du kommer hjem.

Hvem er Rethink Food?

Rethink Food er et rådgivningsselskap med en agenda: Bærekraftig matproduksjon må lønne seg.

Folka bak Rethink Food har til sammen 70 års erfaring fra norsk matbransje og har over lang tid fulgt med på hva som skjer i EU.

Vi har arrangert flere studieturer med både små og store grupper til Brussel tidligere.

Her er noen grunner til å IKKE bli med: 

EU er ikke så viktig for meg og min bedrift:

Jo, det er det. Virkelig. Les bare denne saken:
Hvor godt forberedt er vi på norsk medlemskap

og denne saken: 
Derfor er EU viktigere for norsk mat enn du tror

Jeg har ikke tid: 

Jo, det har du. Å sette av tid til å skjønne hva som foregår i EU og samtidig få venner for livet er noe du burde ha tid til. Forresten er det nå så mange AI-verktøy som effektiviserer hverdagen din at denne unnskyldningen vil aldri mer fungere. 

Jeg har ikke penger: 

Ja, det koster penger å dra på tur og krona er svak. Vi ser den. Men, dette er en investering i kunnskap, nettverk og erfaring. Det er alltid smart å investere i. 

Jeg liker ikke å fly: 

Ikke Siv heller. Så da kan dere danne et felleskap over denne irrasjonelle frykten og trøste dere med at det trolig er farligere å kjøre bil til Gardermoen enn det faktisk er å fly fra Gardermoen. 

Jeg synes det er kleint å nettverke: 

Ja, det kan det jo være, men vi i Rethink Food hjelper deg. Vi hjelper deg med å komme i gang og introdusere deg rundt. Husk, det handler bare om øving. 

Jeg snakker ikke så godt engelsk: 

Det er det jo ingen andre i Brussel som gjør heller, så ikke tenk på det (husk, britene er ute av EU). 

Spørsmål og svar: 

Kan jeg trekke meg og få pengene tilbake om jeg blir syk eller må på et viktig møte? 

Nei. Påmeldingen er bindene. 

Hvorfor koster det 15000 kr når jeg må dekke reise og hotell i tillegg? 

Hva tror du egentlig vi er, en medlemsorganisasjon? Vi er et lite rådgivningsselskap som må dekke inn arbeidstiden vår. Vi bruker masse tid på å planlegge denne turen og det må vi få dekket inn. Derfor koster det penger å delta, men det kommer til å være verdt det. 

Hvorfor skal jeg betale noen for å dra på studietur når jeg kan bare gjøre det selv helt gratis?

Det må du gjerne! Men da må du jo gjøre hele jobben selv. Du må planlegge turen selv, booke alle møtene selv og dra helt selv – alene. Hvis du blir med oss på tur så slipper du alt det og du kan bli kjent med mange andre kule folk som reiser sammen med oss samtidig. 

Men seriøst, jeg har faktisk ikke tid i høst. Vi har mange store prosjekter på gang, morra mi er lagt inn på sjukehus, jeg skal skille meg og forresten skal jeg levere masteren min i desember. Er det mulig å bli med en annen gang?

Ja, det er det! Vi tenker at dette skal bli en årlig greie. 

Hva skal jeg ha på meg. Dress code?

Business casual er fint.

Hva er greia med denne useriøse joviale tonen? Er ikke dere en seriøs bedrift? 

Jo, absolutt! Vi er veldig seriøse, men det må da gå an å være litt jovial selv om vi jobber med seriøse ting. Hvis vi skal være så gravalvorlige hele tiden, da gidder vi ikke være med. Hvis du heller vil være med sure folk på tur, så gjerne for oss.

Hvordan melder jeg meg på igjen?

Send en epost til siv@rethinkfood.no

Jeg har helt andre spørsmål. Hvordan får jeg svar på dem?

Send en epost til siv@rethinkfood.no