EU

Bli med Rethink Food til Brussel!

EU har stor påvirkning på norsk matproduksjon. Bli med til løvens hule for å forstå hva som driver politikkutviklingen i Brussel med en studietur i regi av Rethink Food 5. og 6. november 2024.

2. september 2024

Er du lei av å late som du skjønner hvordan EU egentlig fungerer?

Er du stressa for at du ikke vet hva som ligger i EUs nye agenda?

Skulle du ønske du også kunne namedroppe europeiske parlamentarikere i lunsjen like lett som den irriterende smarte kollegaen din?

Selv om Norge ikke er medlem av EU og landbruk og fiskeripolitikk ikke er en del av EØS, har EU likevel stor påvirkning på norsk matproduksjon.

Vi drar til Brussel for å få en bedre forståelse for hva som driver politikkutformingen i EU fremover og for å få en oversikt over hva som kommer.

På to dager i november kan du bli bedriftens EU-ekspert og samtidig bygge deg et nettverk i Brussel.

Turen er for alle som er nysgjerrig på hvordan EU vil påvirke norsk mat.

Du vil oppleve:

  • Å møte den norske EU-delegasjonen 
  • EU-parlamentet
  • Møte europeiske interesseorganisasjoner som jobber med mat
  • Bli kjent med folk som er like nysgjerrig på EU som deg
  • Ekte belgisk vaffel

Hvordan er det å dra på studietur med Rethink Food?

Studieturer kan være en heseblesende og utmattende affære. 

Arrangøren vil gjerne at folk skal være fornøyd og at deltakeren skal føle de har fått igjen mest mulig for penga og tida si. 

Derfor blir programmet stappet fullt av foredrag etter foredrag, middager, lunsjer og mer eller mindre vellykkede forsøk på teambuilding. 

That´s not how we roll.

Vi drar på tur for å lære noe.

Når programmet er stappfullt blir også hodet ditt stappa fullt. På et tidspunkt er det ikke plass til mer informasjon.

Derfor legger vi opp til et program med færre, men svært gode programposter.

Vi skal også legge opp til tid hvor vi kan prosessere hva vi har lært og hvordan du kan utnytte denne kunnskapen når du kommer hjem.

Pris og ting du bør vite før du melder deg på:

Programmet begynner 5. november kl 9 og varer til 6. november kl 15.00

Vi anbefaler at du flyr ned dagen før.

Pris: 15 000 kr eks mva

Inkludert i prisen er gratis deltakelse på Rethink Foods julesymposium med påfølgende julefest 3. desember 2024.

Påmelding:

Hotell og reise kommer i tillegg og må dekkes av den enkelte.

Detaljert reiseinformasjon og program vil bli sendt til deltakerne innen god tid.

Hvis du vil være med, sender du en epost til Siv Heimdal på siv@rethinkfood.no

Påmeldingen er bindende.

Påmeldingsfrist: 18. oktober 2024

Her kan du laste ned en PDF som du kan sende til sjefen eller legge fram for styret.

Hvem er Rethink Food?

Rethink Food er et rådgivningsselskap med en agenda: Bærekraftig matproduksjon må lønne seg.

Folka bak Rethink Food har til sammen 70 års erfaring fra norsk matbransje og har over lang tid fulgt med på hva som skjer i EU.

Vi har arrangert flere studieturer med både små og store grupper til Brussel tidligere.

Her er noen grunner til å IKKE bli med: 

EU er ikke så viktig for meg og min bedrift:

Jo, det er det. Virkelig. Les bare denne saken:
Hvor godt forberedt er vi på norsk medlemskap

og denne saken: 
Derfor er EU viktigere for norsk mat enn du tror

Jeg har ikke tid: 

Jo, det har du. Å sette av tid til å skjønne hva som foregår i EU og samtidig få venner for livet er noe du burde ha tid til. Forresten er det nå så mange AI-verktøy som effektiviserer hverdagen din at denne unnskyldningen vil aldri mer fungere. 

Jeg har ikke penger: 

Ja, det koster penger å dra på tur og krona er svak. Vi ser den. Men, dette er en investering i kunnskap, nettverk og erfaring. Det er alltid smart å investere i. 

Jeg liker ikke å fly: 

Ikke Siv heller. Så da kan dere danne et felleskap over denne irrasjonelle frykten og trøste dere med at det trolig er farligere å kjøre bil til Gardermoen enn det faktisk er å fly fra Gardermoen. 

Jeg synes det er kleint å nettverke: 

Ja, det kan det jo være, men vi i Rethink Food hjelper deg. Vi hjelper deg med å komme i gang og introdusere deg rundt. Husk, det handler bare om øving. 

Jeg snakker ikke så godt engelsk: 

Det er det jo ingen andre i Brussel som gjør heller, så ikke tenk på det (husk, britene er ute av EU). 

Spørsmål og svar: 

Kan jeg trekke meg og få pengene tilbake om jeg blir syk eller må på et viktig møte? 

Nei. Påmeldingen er bindene. 

Hvorfor koster det 15000 kr når jeg må dekke reise og hotell i tillegg? 

Hva tror du egentlig vi er, en medlemsorganisasjon? Vi er et lite rådgivningsselskap som må dekke inn arbeidstiden vår. Vi bruker masse tid på å planlegge denne turen og det må vi få dekket inn. Derfor koster det penger å delta, men det kommer til å være verdt det. 

Hvorfor skal jeg betale noen for å dra på studietur når jeg kan bare gjøre det selv helt gratis?

Det må du gjerne! Men da må du jo gjøre hele jobben selv. Du må planlegge turen selv, booke alle møtene selv og dra helt selv – alene. Hvis du blir med oss på tur så slipper du alt det og du kan bli kjent med mange andre kule folk som reiser sammen med oss samtidig. 

Men seriøst, jeg har faktisk ikke tid i høst. Vi har mange store prosjekter på gang, morra mi er lagt inn på sjukehus, jeg skal skille meg og forresten skal jeg levere masteren min i desember. Er det mulig å bli med en annen gang?

Ja, det er det! Vi tenker at dette skal bli en årlig greie. 

Hva skal jeg ha på meg. Dress code?

Sexy and cool. Neida. Business casual er fint.

Hva er greia med denne useriøse joviale tonen? Er ikke dere en seriøs bedrift? 

Jo, absolutt! Vi er veldig seriøse, men det må da gå an å være litt jovial selv om vi jobber med seriøse ting. Hvis vi skal være så gravalvorlige hele tiden, da gidder vi ikke være med. Hvis du heller vil være med sure folk på tur, så gjerne for oss.

Hvordan melder jeg meg på igjen?

Send en epost til siv@rethinkfood.no

Jeg har helt andre spørsmål. Hvordan får jeg svar på dem?

Send en epost til siv@rethinkfood.no