Hvor langt frem tør du tenke?
Flere bedrifter synes usikkerheten er så stor at de ikke evner å tenke langt nok. Det kan bli katastrofalt.
3. oktober 2023
Evnen og viljen til å tenke langsiktig har vært norsk landbruks styrke.
Det er evnen til å tenke langsiktig at vi har verdens beste dyrehelse.
At antibiotikabruken i Norge er lavest i verden.
At vi har høy kvalitet på maten vi produserer.
Vår evne til å tenke og investere langsiktig har gitt oss en unik konkurransefordel i et marked som vil etterspørre bærekraftige produserte varer.
Vi skjønner usikkerheten er stor
Verden endrer seg fort, nå.
Det er krig i Europa.
Klimaendringene kjennes på kroppen.
Forbrukerne sier en ting og gjør noe helt annet (enkelte ting endrer seg aldri).
Vi skjønner at selv riktige ting ikke kan gjennomføres uten at det er lønnsomt.
Hvordan ser verden ut om 12 år?
Rethink Food har gjennomført en kartlegging og analyse av teknologi- og megatrender som vil gjøre det lettere å se frem i tid.
Vi har også sett på hvilke muligheter og trusler som vi vil stå overfor.
Noen av trendene er store og ustoppelige som godstog på full maskin.
Effektivisering, sentralisering og globalisering vil ikke reverseres. Snarere tvert i mot. Med ny teknologi vil disse trendene bare akselerere.
Utvikling av foodtech, bioteknologi og kunstig intelligens vil bli gamechangere i næringa vår om vi bruker de riktig.
Forbrukere vil kreve at maten de spiser er sunn, trygg og produsert på en måte som er bra for folk, dyr, klima og miljø.
Vi vil hjelpe deg tenke langt
Vi i Rethink Food vil gjerne presentere våre funn for deg og din ledergruppe eller styret.
Vi vil hjelpe deg sortere mellom de trendene du må møte og de du kan la være.
Etter møtet med oss vil du ha en bedre forståelse for hvordan verden vil utvikle seg.
Strategisk workshop med ledergruppa
Vi har laget et effektivt opplegg der vi presenterer våre funn som vi mener er mest relevant for din organisasjon.
Deretter legger vi opp til en strategisk diskusjon sammen med dere.
Foredrag: Megatrender som vil påvirke det norske matsystemet
Ca 55 min
Workshop: Er vi rigget til å møte megatrendene?
Ca 55 min
Total tid ca 2 timer
Pris
Foredrag og workshop: 35 000 kr eks mva
Bare foredrag: 25 000 kr eks mva
Hvem er Rethink Food?
Tusen takk, Rethink Food – vi skulle gjerne hatt mer tid, innlegget fra dere engasjerte og fikk oss til å løfte blikket. Vi inviterer dere gjerne igjen!
Leder i offentlig sektor
Rethink Food er et kompetansemiljø med unik innblikk i norsk matnæring og det norske matsystemet. Til sammen har vi 70 års erfaring fra norsk matnæring.
Partnerne i Rethink Food har lang erfaring med scenario- og fremtidsarbeid. Vi har også kompetanse på prosessledelse og møteledelse for strategiske diskusjoner.
Bestilling av strategisk workshop
Fyll inn skjema for å bestille workshop eller ta kontakt ved spørsmål.
Siv Heimdal siv@rethinkfood.no
Åge Klepp age@rethinkfood.no