Hvordan forstå og tilpasse seg megatrender?

Rethink Food har analysert megatrender som vil påvirke det norske matsystemet i 2035. I dette analysenotatet kan du lese hvilke muligheter og trusler vi mener norsk mat står overfor de neste 10 årene.

31. juli 2024

Verden forandrer seg raskt og sakte på samme tid.

Hvordan skal aktører i det norske matsystemet forstå og
tilpasse seg megatrendene som vil få stor påvirkning på
egen virksomhet?

Det prøver vi å gi noen gode svar på i
denne analysen.

Analysen er basert på flere rapporter på teknologitrender og megatrender som er en del av prosjektet Det norske matsystemet i 2035.

I denne publikasjonen analyserer vi de viktigste og mest
relevante driverne aktørene i det norske matsystemet må
følge og forstå.

Denne analysen er grunnlaget for Rethink
Foods anbefalinger til beslutningstagere hos både myndigheter og næringslivet.

Vi har delt analysen inn i tre:

  1. Muligheter og trusler i geopolitikken
  2. Muligheter og trusler i markedet for mat
  3. Muligheter og trusler i matprodusentenes nye
    samfunnsoppdrag

Les analysenotatet her