Hvordan ser det norske matsystemet i 2035 ut?

Om under 20 år vil verden se helt annerledes ut. Et nytt prosjekt fra Rethink Food skal kartlegge det norske matsystemet i 2035.

15. november 2022

I 2035 er det fem år siden målene i Parisavtalen, biodiversitetsmålene og FNs bærekraftsmål skal ha blitt nådd. Samtidig skal vi være på god vei til å bli et nullutslippssamfunn i 2050. 

I et nytt prosjekt skal vi prøve å kartlegge hvordan det norske matsystemet i 2035 vil se ut. Vi skal også se på hva det vil bety for bedrifter innen verdisirkelen for mat. 

Sentrale spørsmål prosjektet ønsker å gi svar på:

·   Hva spiser nordmenn i 2035?

·   Hvordan produseres maten i 2035?

·   Hvordan ser verdisirkelen for mat ut i 2035?

Vi skal hente innsikt fra de beste  

I prosjektet skal vi innhente informasjon fra eksisterende kildemateriale. Det er allerede skrevet og analysert en del om hvordan verden vil se ut i 2035. 

Vi skal også intervjue en rekke personer med stor innsikt i det norske matsystemet. Dette vil være personer fra både forskning, organisasjoner og bedrifter. 

Målet er å innhente så mye informasjon som mulig før vi gjør analysen. 

Kvalifisert gjetning på hvordan fremtiden vil se ut 

Basert på innsikten vi har hentet inn, skal vi gjøre oss opp noen meninger om hva vi tror vil påvirke matsystemene i 2035.

Noen spådom vil det ikke bli, men en kvalifisert gjetning basert på kunnskap og innsikt fra de beste. 

Vi håper det vil bli nyttig for norske bedrifter innen verdisirkelen for mat å få en pekepinn på hvordan verden vil bevege seg. 

Har du innspill på hvordan det norske matsystemet i 2040 vil se ut? Da må du gjerne ta kontakt med oss for en prat. 

Ola Hedstein: ola@rethinkfood.no

Åge Klepp: age@rethinkfood.no 

Prosjektet er støttet fra Stiftelsen Teknologiformidling 

Les mer: Fremtiden har aldri vært lettere å spå for verdisirkelen av mat