Rethink Food Podcast

Hva er et bærekraftig matsystem, sånn egentlig? Ukentlig snakker vi med eksperter som gjør oss litt klokere. Du kan lytte til oss på Apple Podcast, Spotify og YouTube.

4. april 2022

I Rethink Food sin podcast kan du høre samtaler med eksperter om hva et bærekraftig matsystem egentlig innebærer.

Podcasten blir oppdatert med nye episoder ca hver uke.

Her er tidligere episoder:

Bedre presisjon med landbruksdroner

Vet du egentlig hva som skjer under jorda?

Kan damp redde verdens matjord?

Er det mulig å øke verdien på dyrket eng med 40%?

Er det mulig å fange karbon fra lufta for å bruke i matproduksjon?

Hva tenker forretningsadvokat i Selmer om bærekraft og mat?

Hva gjør Norges Sjømatråd for å fremme norsk sjømat i USA?

Hvor langt har vi kommet med robotisering av landbruket?

Hva er alt det kule som skjer i norsk landbruk?

Hvordan tenker og jobber CICERO med temaet bærekraftige matsystemer?

Hva tenker FN-sambandet om FNs bærekraftsmål og mat?

Hvordan kan vi øke verdiskapningen på norsk frukt?

Hvilke synspunkter har en vanlig, norsk melkebonde om bærekraftig matproduksjon?

Hva innebærer de nye nordiske ernæringsanbefalingene?

Hvordan ser fremtidens klima ut, og hvordan vil det påvirke matproduksjonen?

Hvordan står det til med turisme, matproduksjon og luksusmarkedet? 

Er det så viktig hva maten egentlig er laget av da?

Er maten løsningen eller problemet?

Hvordan skal bedriftene i Oslo og Viken bli kraftfulle verktøy for bærekraftig omstilling?

Kulinarisk arv som en ressurs i bygging av matnasjonen Norge 2030

Hvordan foregår blågrønne samarbeid på tvers?

Hvordan bør matvalg i offentlige virksomheter foregå?

Er ny mat laget i laboratoriet?

Hva og når skal vi spise?

Pressens rolle i en bærekraftig omstilling

Hvordan produsere mat i takt med naturen?

Hvordan bidrar beitenæringa i et bærekraftig matsystem?

Er verdikjedene for mat truet av klimaendringene?